Zomerferry – Herkenrode – Hasselt

Dinsdag 20 augustus 2024

Programma:

  • 11u00: Samenkomst op de parking van de abdijsite Herkenrode
  • 11u10 – 11u25: Met de autobus naar de kade van Quartier Bleu in Hasselt
  • 11u25 – 15u40: Stadstoer met gids in Hasselt van de kanaalkom tot aan het Stadsmus, met bijzondere aandacht voor het Herkenrode-erfgoed dat zich in de stad bevindt. Daarna de mogelijkheid om Hasselt op eigen ritme te ontdekken.
  • 15u40 – 16u15: De “Limburgia” zomerferry brengt ons over het kanaal terug van de kade van Quartier Bleu naar de kade van Stokrooie. Tijdens de vaart vertelt de gids over het ecologische en economische belang van het water voor Hasselt en in het bijzonder van het Albertkanaal. Wie heeft er Hasselt al vanop het Albertkanaal gezien?
  • Van Stokrooie gaan we met een pendelbus terug naar Herkenrode ofwel te voet via een 2km lange wandeling.

Deelname: € 15,-
Inschrijven bij Dirk Claes – 0478 27 02 05 – claes.di@skynet.be

Om te kunnen genieten van dit voordelige groepstarief, moeten we al snel tickets reserveren.

Inschrijven voor maandag 24 juni